Tornar a les notícies
maig 18, 2022

El ballarí català Jesús Carmona rep el premi ‘El Ojo Crítico de Danza 2019’ de RNE

L’artista català Jesús Carmona ha rebut el premi “Ojo Crítico de Danza” otorgat per Radio Nacional de España. El jurat ha decidit atorgar aquest premi a la ballarina nascuda a Barcelona pel "seu coratge i risc escènic i la seva incansable recerca de noves creacions". Jesús Carmona, llicenciat en Dansa i Flamenc Espanyols per l’Institut de Teatre i Dansa de Barcelona, és un artista habitual de Tablao Flamenco Cordobes, l’històric tablao de Las Ramblas, que celebrarà el seu 50è aniversari l’any que ve.

maig 18
Tablao Flamenco Cordobes

Jesús Carmona

L’artista català Jesús Carmona ha rebut el premi El Ojo Crítico de Danza 2019 atorgat per Radio Nacional de España. El jurat ha decidit atorgar aquest premi a la ballarina nascuda a Barcelona pel “seu coratge i risc escènic i la seva incansable recerca de noves creacions”. Jesús Carmona, llicenciat en Dansa i Flamenc Espanyols per l’Institut de Teatre i Dansa de Barcelona, és un artista habitual de Tablao Flamenco Cordobes, l’històric tablao de Las Ramblas, que celebrarà el seu 50è aniversari l’any que ve.

 

Carmona ha rebut formació amb Antonio Canales, Eva Yerbabuena, Manuela Carrasco o Ángel Rojas entre molts altres i ha rebut premis al llarg de la seva història com a Millor Ballarí Destacat del XX Certamen de Dansa Espanyola i Flamenc de Madrid el 2011, Premi Desplante del Festival Internacional. del Cante de Las Minas, dos premis Lukas de Londres o l’actual Critical Eye of Dance de RNE.

Tablao Flamenco Cordobes

La ballarina catalana va debutar als 16 anys al Teatre Zorrilla amb l’orquestra Liceo de Barcelona.

La ballarina catalana va debutar als 16 anys al Teatre Zorrilla amb l’orquestra Liceo de Barcelona. Entre el 2002 i el 2006 va ser ballarí al Nuevo Ballet Español i amb les companyies de Carmen Cortés, Rafael Amargo, Antonio Canales i El Güito. El 2006 va presentar la seva primera producció pròpia, “El silenci de la lluna” i el 2012 “Cuna Negra i Blanca” a la Bienal de Flamenc de Sevilla. Van ser seguits de “7 Balcons” (2013), “Impetu’s” (2015) i “Amator”.

 

El premi El Ojo Crítico va ser creat pel programa cultural de Radio Nacional de España fa 30 anys i suposa un suport per a la promoció de joves talents. També premien la trajectòria i el valor d’una carrera professional. El jurat estava format per Joaquín de la Luz (director de la Companyia Nacional de Dansa). Rubén Olmo (director del Ballet Nacional de Dansa), Iratxe Ansa (ballarina, coreògrafa i codirector de la companyia Metamorfosi Dance Company), Marco Flores (ballarí, coreògraf i Critical Eye Award 2018), Olga Baeza (directora del programa de dansa de Ràdio 5 “Al Compás”), Alberto Martínez Arias (director de la Mirada Crítica) i Berta Tapia Zamora (cap de l’Àrea de Cultura dels Serveis d’Informació de RNE).

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more