Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Alfonso Losa

Comienza su formación de la mano de Rafael de Córdoba, dónde realiza sus estudios oficiales obteniendo la titulación de Danza Española y Flamenco por el Real Conservatorio Profesional de Danza de Madrid con la calificación de sobresaliente.

NOM: Alfonso Losa

LLOC DE NAIXEMENT: Madrid

ESTUDIS: Comença la seva formació de la mà de Rafael de Còrdova, on realitza els seus estudis oficials obtenint la titulació de Dansa Espanyola i Flamenc pel Reial Conservatori Professional de Dansa de Madrid amb la qualificació d’excel·lent.

Ràpidament s’especialitza en el ball flamenc amb els mestres Manolete, Maria Magdalena, Antonio Reyes, Juan Ramírez, Antonio Canales, La Xina, i Javier Latorre.

TRAJECTÒRIA: Ha format part com a artista convidat o com a solista en les companyies dels més grans del flamenc com Manuela Carrasco, El Güito, Manolete, Tomatito, Enrique Morente, Gerardo Núñez, La Susi, Enrique de Melchor, etc.

L’any 2000 crea el seu primer espectacle en Candela per debutar amb la seva companyia al Festival Madrid en Dansa. El 2005, participa com a artista convidat de la Companyia Nit Flamenca a la seva gira pa-americana, i estrena l’espectacle Home Flamenc al Japó el mateix any. El 2008 col·labora amb Enrique Morente en el seu espectacle Omega i en el seu nou disc Pablo De Màlaga.

El 2009 estrena el seu espectacle Mirant Enrere al Festival Flamenc Pa Tos abans de presentar-lo a festivals com el Festival de Jerez, el Festival Internacional de les Mines, el Festival de Milà i La Suma Flamenca entre molts d’altres festivals.

A l’any següent s’estrena al costat de José Maya seu espectacle Crit a La Biennal de Sevilla ia La Suma Flamenca.

El 2011 balla com a artista convidat amb el gran guitarrista Tomatito, abans de coreografiar la part flamenca de la superproducció Magnífic del prestigiós director austríac André Heller.

Durant el mateix any participa al Festival Flamenc de Tòquio, compartint cartell amb Farruquito, La Moneta, i al Festival de Moscou amb Antonio Canales.

El 2012 Alfons Llosa estrena el seu espectacle Camí Flamenc al Festival Flamenc d’Alburquerque compaginant-ho amb Mirant Enrere en diversos festivals nacionals i internacionals.

Durant aquests últims anys, ha realitzat múltiples col·laboracions amb artistes de molt diversos horitzons acostant-se a nous colors de ball i tendències sempre compaginant-les amb el flamenc més ortodox. D’aquests acostaments va sorgir el seu nou projecte Tendències – Flamenc a Tres.

FESTIVALS: Biennal de Sevilla, el Festival de Jerez, El Festival de les Mines, El Suma Flamenca, Madrid en Dansa, Festival Flamenc de Torrelodones, Festival Flamenc de Tòquio, Festival de Moscou, Festival Flamenc d’Alburquerque i Festival de Milà.

PREMIS: El Plantada del Concurs Internacional de les Mines el 2008, el Concurs nacional de Còrdova 2007 i ha estat nomenat Millor ballarí al Certamen de Dansa Espanyola i Flamenc de Madrid, en dues ocasions.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more