Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Hiniesta Cortés

Hiniesta Cortés és una artista nascuda a Sevilla que ha sentit ballar flamenc a la seva pell des que era jove.

NOM: HINIESTA CORTÉS

LLOC DE NAIXEMENT: SEVILLA

Hiniesta López Cortés, ballarina coneguda a tot el món com Hiniesta Cortés, és una artista nascuda a Sevilla que ha sentit ballar flamenc a la seva pell des que era jove. El ballarí ha rebut formació de grans figures com José Galván, Mario Maya, Manolo Marín i Cristina Hoyos. A l’edat de 14 anys ja ballava en els tablaos més importants d’Espanya reunint grans artistes i, a finals dels anys 80, es va convertir en la segona ballarina de la companyia de Mario Maya i va recórrer Holanda amb la companyia ‘Festa Gitana’ dirigida per Curro Vélez com a ballarina solista.

El 1991 va viatjar a Japó i durant els anys següents va actuar amb la companyia de Cristina Hoyos amb un dels papers principals de la obra de Federico García Lorca ‘Yerma’ i durant els anys següents també va treballar en els espectacles ‘Dreams Flamencs’ i ‘Camins’ Ballar als andalusos als cinemes i festivals de tot Espanya i en països com Escòcia i França. El 1992, Hiniesta Cortés va ballar en la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona.

El 1995 va formar un grup per treballar a ‘El Flamenco’, un distingit tablao a Tòquio i durant els següents anys va continuar la seva carrera artística a Japó, actuant a la Biennal d’Art Flamenc de Sevilla o a gira per Japó amb l’espectacle ‘ Almas ‘, dirigida per Milagros Mengibar. L’any 2000 va ser solista al projecte ‘Noves generacions del flamenc’ presentada al Teatre de la Maestranza de Sevilla i és ballarina a la companyia de Cristina Hoyos amb l’espectacle ‘Arsa i Toma’.

Durant els primers anys del 2000, Hiniesta Cortés va visitar els Països Baixos amb el seu propi grup i va ser convidat per l’empresa de Rafael Amargo al Teatre Lope de Vega de Madrid. La ballarina presenta el seu propi espectacle “El Baile de Sevilla” amb el seu grup a l’Institut Arabe de París i recorre tota França el 2002. L’any següent va recórrer Japó i el 2004 va interpretar l’estrena del showAbanicos Bajo el Agua ‘a la Bienal de Flamenc de Sevilla amb els artistes convidats Duquende i Niño Josele. Amb aquest espectacle, recorre Japó i Xile.

El 2005, la ballarina va continuar la seva gran carrera al món del flamenc amb recorreguts per tot el país i Itàlia amb el seu grup, així com classes generals de flamenc a Sevilla. Entre el 2005 i el 2010, Hiniesta Cortés continua actuant en cinemes i festivals d’arreu d’Espanya i del món, incloent Jerez, Sevilla, Barcelona i Japó.

En els últims anys, la ballarina flamenca continua compartint el seu art amb el públic en diferents parts del món.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more