Tornar als artistes

flamenco Guitarrista

Joni Jiménez

Jonathan Jiménez prové d'una família d'artistes flamencs. És cosí del Cigala i el seu avi Araceli Vargas, guitarrista gitano molt conegut en el món de la història de l'art de la guitarra flamenca, va acompanyar a artistes de la talla de Manolo Caracol, La Nena de les Pintes, Rafael Farina o Farruco.

NOM: Jonathan Jiménez

LLOC I DATA DE NAIXEMENT: Madrid, 1990

FAMÍLIA: Jonathan Jiménez prové d’una família d’artistes flamencs. És cosí del Cigala i el seu avi Araceli Vargas, guitarrista gitano molt conegut en el món de la història de l’art de la guitarra flamenca, va acompanyar a artistes de la talla de Manolo Caracol, La Nena de les Pintes, Rafael Farina o Farruco.

TRAJECTÒRIA: Jonathan Jiménez va començar a tocar als 5 anys de la mà del seu pare, Ángel Jiménez. Tot i ser d’una família situada al barri de La Latina (El Rastre-Cascorro), se li pot considerar continuador de la “escola” de Cañorroto, la gran pedrera de guitarristes de Madrid, ja que va estudiar amb “el Entri” molt jove i després ha compartit amb tots els grans de Cañorroto, com David Cerreduela, el Viejin, Jesus de Rosario … etc. L’any 2000 participa en el concurs Joves Talents a Itàlia.
El 2005 guanya el primer premi Sala Caragol. El 2006 entra a formar part de la companyia de la Tati. Des de 2008 treballa amb el ballet de Carmen Mota a escenaris com el Casino de Montecarlo. Des de llavors ha acompanyat a cantaores com Miguel “El Ros”, Ramón “El Portugués”, Guadiana … ja balladors com Isaac dels Reis, Alfonso Llosa, Pol Vaq1uero … i treballa habitualment en els tablaos més prestigiosos de Madrid, com Casa potes, Corral de la Moreria, Cafè de Chinitas.
Actualment col·labora amb Flamenc Jazz Company, entre d’altres, amb qui ha gravat el seu últim treball “Rumb Desconegut” aprofitant l’ocasió d’endinsar-se amb el seu llenguatge flamenc, per altres desenvolupaments musicals que ofereix la metodologia del jazz. I tot això sense deixar de mirar la seva carrera com a solista i preparant el seu primer treball personal.

PREMIS: Primer premi Sala Caragol (2005)

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more