Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Marco Flores

Natural d'Arcs de la Frontera (Cadis), Marco Flores és un dels més destacats balladors i coreògrafs de l'escena flamenca internacional. Un referent de la dansa flamenca i habitual a Tablao Flamenco Cordobes i en els festivals i circuits de flamenc a tot el món.

NOM: Marco Flores

LLOC DE NAIXEMENT: Arcs de la Frontera, Cadis, 1981

ESTUDIS: Després d’iniciar-se gairebé de forma autodidacta, es trasllada a Sevilla per perfeccionar la seva formació amb Javier Latorre, Antonio Canales i Javier Baró.

TRAJECTÒRIA: La seva experiència professional comença en tablaos i festivals andalusos. En 2001 entra a formar part de la Companyia Sara Baras en l’espectacle Juana la Boja. També aquest any participa en la producció Amarg de la Companyia Rafael Amarg.
En 2002 es trasllada a Madrid i entra a formar part de la Companyia Sara Baras. Pertany a l’elenc de ballarins de la Companyia Rafaela Carrasco, amb la qual estrena obres com Una mirada del flamenc. També participa enPoeta a Nova York de la Companyia de Rafael Amarg, com a solista i repetidor.
Ja en 2003 inicia els seus projectes en solitari i crea la companyia de dansa ESS3 Moviment al costat d’Olga Pericet, Daniel Donya i Manuel Liñán.

En 2004 participa en l’espectacle Romancer Gitano amb adreça de Paco Suárez en la Biennal Sevilla. És col·laborador especial, en els espectacles Dibuixos en l’aire i Gestos de Dona de la Companyia Mercedes Ruiz.

Amb aquest ballador granadí també estrena a l’agost de 2005 l’obra creada per tots dos, Dues en Companyia, en el VII Festival Flamenc Oncle Luis el de la Juliana, espectacle que presentaran en 2006 en el Flamenc Festival a Londres i en el Festival de Jerez.

En 2005, estrena també en el cicle del Teatre Pradillo L’Altra Mirada del Flamenc amb molt bona acceptació del públic.

És artista convidat en l’espectacle Càmera Negra de Manuel Liñán & Olga Pericet. Participa com a solista a les Festes de Tardor de Jerez. També és artista convidat en la Companyia Resident Miguel Ángel Berna de Saragossa al costat de Maite Baix i a Olga Pericet.

Com a solista balla en el Festival Flamenc de Lepe, en el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada i participa en la Gala del 50º Aniversari del Corral de la Moreria.

En 2007 crea En Clau al costat de Manuel Liñán i Olga Pericet i participa en el Flamenc Festival de Nova York i Londres, amb excel·lents crítiques per part de premsa i públic, en el Festival de Jerez, i Festival Dies de Flamenc de Tel Aviv.

Al costat d’Olga Pericet i Daniel Donya creaChanta la Mui que s’estrena en el Teatre Pradillo de Madrid i amb aquest espectacle són convidats a la Gala del 20º Aniversari de la Unió d’Actors compartint escenari amb Enrique Morente.

En gira per tota Espanya amb Chanta la Mui, són convidats en el Festival Danssa València, en el Festival Al-Bustan de Beirut i a Amman i Damasc.

Els seus últims treballs li han portat a fer una gira per Austràlia i Xina amb l’espectacle En Clau, a més de treballar habitualment en el madrileny tablao Les Carboneras.

La seva següent producció es diu “Laberíntica”, i va ser estrenada en el Teatre Cervantes, en el marc de la Biennal d’Art Flamenc de Màlaga. “Laberíntica” també es va presentar al març de 2014 en el Teatre Villamarta, durant el Festival de Jerez 2014 i en el festivals internacionals de dansa, com el Kuopio Dansi Festival (Finlàndia).

En 2015 la Cia.. estrena “Pas a Dos”, en el marc del Festival de Jerez 2015. Aquest espectacle ho protagonitza el propi Flores juntament amb la prestigiosa intèrpret Olga Pericet, presentant-ho en importants places, com el Teatre Sadler’s Wells de Londres.

En 2016va estrenar la seva cinquena producció en solitari, cridada “Entrar al Joc”, en el XX Festival de Jerez, on compta amb artistes convidats de gran rellevància, com Carmela Greco i Alejandro Granados.

En l’actualitat, Marco viatja per tot el món amb la seva companyia, presentant els seus espectacles. També contínua coreografiant i col·laborant amb diferents artistes i companyies. En 2015 ha coreografiat per a la Companyia Daniel Donya, i també per al Ballet Nacional d’Espanya en la seva última producció anomenada “Alento i Vestíbul”.

Marco ha estat guardonat amb:

· Premi Carmen Amaya del Concurs Nacional d’Art Flamenc de Còrdova.

· Premi Antonio Gades del Concurs Nacional d’Art Flamenc de Còrdova.

· Premi Mario Maya del Concurs Nacional d’Art Flamenc de Còrdova.

· Premi Especial del Ball del Concurs Nacional d’Art Flamenc de Còrdova.

· Premi al Millor Ballador de la Revista Deflamenco.

· Premi al Millor Ballador de Flamenc Avui, Crítica Especialitzada

· Premi al Millor Espectacle per “DeFlamencas” de la Crítica del Festival de Jerez.

· Medalla d’Or del Festival Flamenc de la Verge de les Neus (Arcs de la Fra.).

FESTIVALS: Biennal Sevilla, VII Festival Flamenc Oncle Luis el de la Juliana (2005), Festes de Tardor de Jerez, Flamenc Festival a Londres (2006), Festival de Jerez (2006), Festival Flamenc de Lepe, Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, Flamenc Festival de Nova York i Londres (2007), Festival de Jerez (2007) i Festival Dies de Flamenc de Tel Aviv (2007), Festival Danssa València, Festival Al-Bustan de Beirut.

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more