Tornar als artistes

flamenco Ballador/a

Susana Casas

Susana va començar a ballar amb només 8 anys al costat de José Galván. Més tard, va seguir la seva formació amb Matilde Coral i Manolo Marín.

NOM: Susana Casas

LLOC I ANY DE NAIXEMENT: Sevilla, 1977

ESTUDIS: Susana va començar a ballar amb només 8 anys al costat de José Galván. Més tard, va seguir la seva formació amb Matilde Coral i Manolo Marín.

TRAJECTÒRIA: Als pocs anys ja va començar a actuar fora d’Espanya debutant a França al 1992, on va estar diversos anys. Després va viatjar a Mèxic DF ia l’any següent a Holanda, amb l’espectacle “Festa Gitana” de Curro Vélez. El 1996 va arribar al Japó amb l’espectacle “Carmen” de Yoko Komatsubara, en què va ballar al costat d’Alejandro Granados, Torombo i Luis Ortega.

Ha fet diversos programes televisius com “Venda del follet” i va participar en la pel·lícula “Flamenc”, de Carlos Saura, amb el ballet de Matilde Coral i el documental “Danses del Món” del Discovery Channel.

El 1994 va entrar a col·laborar amb la companyia de Mario Maya en “Del flamenc” i “De Cai a Cuba” el qual van presentar a la Biennal de Sevilla.

Combina els seus treballs amb actuacions en importants tablaos com Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona, ​​l’Arenal, el Palau Andalús o Els Galls de Sevilla.

Va formar part del Ballet de Cristina Hoyos durant sis anys, amb “Arsa i Presa” de Ramon Oller, “Al compàs del temps”, “Terra Dins” de José Luis Cast, “Temps i Compàs” i “Yerma”, en la qual va ser protagonista el 2003 i va obtenir un gran reconeixement.
A l’any següent es va unir al Ballet Flamenc d’Andalusia de Cristina Hoyos amb “Viatge al Sud” de Ramon Oller i “Romancero Gitano” de José Carlos Plaza.

També ha col·laborat en la col·lecció didàctica de Pere Serra “Ritme Flamenc Rhythm”.

Participa com a artista convidada, en els espectacles “L’Hora del Follet” i “Junquerías” del bailaor El Jonc.

El 2009 presenta “Per un Somni” amb la seva parella El Jonc al Gran Teatre Falla, a Cadis amb una gran acollida tant en la crítica com pel públic.

El 2010, presenta l’espectacle “Per un Somni”, que acaba representant a Espanya a l’Expo de 2010, a Xangai, Xina, en la setmana dedicada a Andalusia

Ha obtingut diversos premis, com ara el Fanalet d’Or de Sevilla, el 1r Premi Nacional “Matilde Coral” (Barcelona) el 2n Premi Nacional en la categoria de ball per alegries, el 1er Premi al millor ball lliure (Cadis) o el 2n premi al Festival Internacional de Cant de les Mines

Susana Casas

Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more