show flamenc

Octubre a Tablao Flamenco Cordobes

De fins

Entrades
Tornar als espectacles
Octubre a Tablao Flamenco Cordobes El fred treu el cap tímid i poc a poc torna a refrescar el passeig d'una Rambla més viva que mai. Per a aquest mes, Tablao Flamenco Cordobes ha aconseguit reunir un elenc d'artistes de primera categoria. Una trobada en la cimera del ball sobre un escenari històric carregat d'art i talent.
Artistes

Octubre a Tablao Flamenco Cordobes

El fred treu el cap tímid i poc a poc torna a refrescar el passeig d’una Rambla més viva que mai. Per a aquest mes, Tablao Flamenco Cordobes ha aconseguit reunir un elenc d’artistes de primera categoria. Una trobada en la cimera del ball sobre un escenari històric carregat d’art i talent.

Amador Rojas

Com singular representant de Sevilla, després d’un any allunyat dels escenaris de Barcelona, ​​torna Amador Rojas (1-16). Deixeble del llegendari Farruco, qui li ensenyo les bases del món flamenc, la seva passió per la dansa l’empeny cap a una contínua recerca com autodidacta, creant les seves pròpies coreografies amb un estil personal i inimitable. Geni creador, la seva reeixida carrera l’ha portat a guanyar diversos premis, com el Premi “Artista Revelació” a la Biennal de Flamenc del 2008, el Premi “La Venencia Flamenca” 2009 o el The Golden Lyre Musicianship Award 2010.

Karime Amaya
Incansable i merescuda hereva del cognom Amaya, Karime Amaya (1-31) segueix portant els seus espectacles a teatres de tot el món, i especialment al seu Mèxic natal. Nova York, Tòquio, Albuquerque, Quito, Nou Mèxic, Madrid, Mont-de-Marsan són algunes de les ciutats que ha visitat, amb els seus propis espectacles i col·laborant amb altres artistes de la talla de Farruquito, Antonio Canales o Mario Maya, entre altres.

És també una de les protagonistes del documental “Bajarí” d’Eva Vila, que mostra el món flamenc a Barcelona. Va fer el seu debut professional amb tan sols 9 anys a la companyia dels seus pares, la bailaora “La Winy” i el guitarrista Santiago Aguilar, i des de llavors la seva extensa carrera l’ha portat a ser una de les balladores de referència, especialment a Barcelona.

Belén López

Tenim també de tornada a la tarragonina Belén López fins al 16 de setembre. Bailaora precoç en tots els aspectes, la seva formació en dansa clàssica, que aplica també als seus coreografies de flamenc, li permet realitzar les acrobàcies més espectaculars sense perdre gens d’autenticitat i d’estètica flamenca. Va iniciar la seva carrera sent una nena, durant la inauguració del Carrer Carmen Amaya a Barcelona, ​​en presència del llavors alcalde de la ciutat Pasqual Maragall. Les seves tremendes condicions per a la dansa l’han portat als teatres més importants del món des de nena, arribant a representar Espanya en diverses edicions de la Fira de Turisme Internacional (Inturfest). Es tracta d’una de les més completes balladores joves, a més d’una referència del flamenc de Catalunya.

guitarra

El cant i el ball llisquen al ritme de la música que neix de les guitarres, guitarres tocades amb mestria pels artistes que tenim la sort de tenir durant tot el mes de setembre:

David Cerreduela

Fill del gran guitarrista “El Nani”, ha tocat per als flamencs més coneguts, ha acompanyat a Enrique Morente durant anys i ha estat guitarrista del Ballet Nacional d’Espanya. El seu fill, Israel Cerreduela, segueix els passos del seu pare i del seu avi i als seus 22 anys ha treballat amb artistes de la talla d’Enrique Morente, Sara Baras, Antonio Canales, Guadiana, entre d’altres i ha trepitjat els principals teatres d’Espanya.

Israel Cerreduela

Fill de David, ha treballat amb prestigiosos artistes com Antonio Canales, Sara Baras o Enrique Morente, entre altres. Va néixer en el flamenc barri de Cañoroto de Madrid, font d’artistes flamencs com David El Viejín, Gerónimo, La Excepción …

Malgrat la seva joventut ha treballat amb artistes de la talla d’Enrique Morente, Sara Baras, Antonio Canales, Guadiana, entre d’altres i ha trepitjat teatres com el Teatre Lope de Vega de Madrid, l’Colliseum o el Teatre Espanyol de Barcelona ia festivals tan importants com en la Biennal de Sevilla, on va actuar juntament amb Carmen Cortés, i fins i tot ha actuat en programes de televisió, com el més recent el sol, la sal, el so de Jesús Quintero.

Israel es caracteritza per la frescor i la delicadesa del seu toc flamenc, i s’uneix a l’experiència adquirida per l’herència amb la que la seva família li ha marcat; sens dubte és una de les joves promeses del toc flamenc i un dels tocaores amb més personalitat del moment.

Tuto

Completant el trio de guitarres tenim a l’Tuto, un jove guitarrista amb una trajectòria que sembla imparable. Va començar a tocar a l’edat de 14 anys al Tablao del Carme a Barcelona i tot i que és molt jove, Fernández treballa amb artistes de la talla de Sara Baras i en diversos espectacles amb La Farruca i El Farru, així com amb cantaores com Montse Cortés, Duquende i Ginesa Ortega.

Cant

Mara Rei

Nascuda el 9 de Març de 1979 a Madrid, a molt primerenca edat va començar a donar les primeres passes a Mèxic en teatres com Belles Arts i Coba Rossa, al costat del seu Pare Tony Rei (guitarrista) i el seu germà Antonio Rei, reconegut guitarrista, concertista , solista i creador de música per a grans companyies. Durant anys ha treballat com a balladora i cantaora costat de Manuela Carrasco, Els Farruco, Poveda, el Pipa, Duquende, etc. i ha actuat en grans festivals com la Biennal de Flamenc i el Festival de Jerez. La cantaora madrilenya actuarà en Tablao Flamenco Cordobes l’1 al 26 d’abril.

Pechuguita

José Astárida, més conegut com “El Pechuguita, posseeix un cant ranci, ortodox i antic que recorda a Antonio Mairena. De la seva gola brollen sons negres i racials que envolten amb força a una veu profunda, plena de gravetat.

Ha treballat en els principals teatres d’Espanya, entre ells el Lope de Vega, La Maestranza de Sevilla, el Fibes, el Central i també a la Biennal de Sevilla.

A més de recórrer la geografia nacional, el seu art, esforç i dedicació han portat a El Pechuguita de gira per les Amèriques, Jerusalem, Sèrbia i també Casablanca.

Un cantaor que, malgrat la seva joventut, ja ha captivat espectadors de mig món. Una veu i una tècnica que el converteixen en una de les joves promeses del cant flamenc.

Antonio Campos “Bocaillo”

Nascut a Barcelona, ​​al barri de Bon Pastor, es va criar des de petit en un ambient flamenc. Es forma com a cantaor professional en Tablao Flamenco Cordobes, treballant amb grans artistes, noms com Karime Amaya, la Susi, Pastora Galván, Jesús Carmona, Angelita Montoya, Guadiana, el Jonc, el Farru, Patricia Guerrero, José Maya, Alfonso Llosa, Marc flors, Olga Pericet o la Moneta. De la mà de grans cantaores per ballar, com Manuel Tane, Antonio Villar, Ros de Pruna o el Coco, acaba de polir el seu talent.

Miguel de la Tolea

Cantaor nascut a Catalunya, fill de la Tolea i criat en diferents parts d’Espanya, ja que des de petit acompanyava la seva mare en les seves actuacions.

Als 16 anys es va unir al grup anomenat Cambalache fent un tour per tot Europa, també va actuar amb la seva mare per diferents països i als 18 anys va seguir recorrent el món treballant en la companyia de Joaquín Cortés durant un any i mig.

Va estar treballant al Japó durant 6 mesos i al seu torn es va mudar a Madrid on va tenir l’oportunitat de treballar amb grans artistes com Manolete, Rafael Amargo o Antonio Canales. Va treballar de nou per Joaquín Cortés fins a entrar en la companyia de Sara Baras a la qual va romandre gairebé 10 anys. Miguel ha actuat al costat de grans artistes flamencs com Niña Pastori, Tomatito, Estrella Morente, Joaquín Sabina, Miguel Poveda, etc.

Josep de la Miquela

Josep de la Miquela és un cantaor català que ha col·laborat amb primeres figures del flamenc, com Antonio Canales, a més d’haver treballat en els principals locals de Barcelona i Catalunya, entre els quals destaquen el Tablao Cordobes.

Zambullo

José Manuel Doya, més conegut com “El Zambullo” és un jove cantaor criat al barri barceloní de Verdum. D’arrels Jerez i de cant pur, gitano i de cor. Amb tot el ressò de Jerez i un excel·lent cantarella.

Després d’alguns anys vivint a Barcelona, ​​Zambullo es dirigeix ​​al Sud, concretament a Sevilla, on s’instal·la i comença a treballar en el Ballet Andalús, on coneix a Antonio Canales, Pastora Galván i Rubén Olmos. Al costat d’ells treballa durant un any actuant en ciutats com Madrid i l’Alhambra de Granada. Va ser en aquesta època quan va conèixer a Farruquito i la seva família, amb qui ha treballat durant els últims cinc anys, compartint gira amb països com l’Índia, Mèxic, Estats Units, Brasil, Argentina, Uruguai i Xile. Ha treballat a Sevilla durant 6 any, 3 dels quals va viure a la localitat gaditana d’Arcos de la Frontera, actuant en els principals tablaos de la zona. Quan li preguntes pel seu pal favorit, respon que se sent identificat cantant per bulerías perquè és un cant que ha escoltat tota la vida a casa ia les festes com Nadal, casaments, etc

 
 
 

Octubre a Tablao Flamenco Cordobes

restaurant

Gala Cap d’Any i Festa Flamenca

read more