Tornar a les notícies
maig 21, 2022

Tablao Cordobes presenta el flamenc més íntim a Barcelona amb Águeda Saavedra, Saray La Pitita, Bartolo i Loreto de Diego

El flamenc barceloní més íntim torna a Tablao Flamenco Cordobes. Durant la primera quinzena de febrer, l'històric tablao de Las Ramblas de Barcelona acollirà un espectacle amb els ballarins Águeda Saavedra, Saray La Pitita i Manuel Jiménez 'Bartolo', els guitarristes Israel Cerreduela i Eugenio Santiago, els cantants Loreto de Diego, Juanjo de Nayeli, Juan Manzano El Coco i Luis El Granaíno. El millor flamenc barcelona al febrer a Tablao Flamenco Cordobes. Fundada el 1970 per una família de artistes (Luis Adame i Irene Alba), Tablao Flamenco Cordobes es va caracteritzar des dels seus inicis per l'alta qualitat dels seus artistes.

maig 21
Tablao Flamenco Cordobes

Águeda Saavedra, Saray La Pitita i Bartolo

La bailaora Águeda Saavedra va néixer a Màlaga i va començar els seus estudis a l’edat de 7 anys al conservatori d’aquesta ciutat. Als 15 anys va ingressar al Conservatori de Dansa de Madrid i va créixer amb mestres com “Betty”, Cristina Visús, Rocío Espada o Currillo entre d’altres. La bailaora Águeda Saavedra ha viatjat amb el seu art flamenc a països de tot el món, com ara Estats Units, Anglaterra o Itàlia. A més, ha treballat amb grans artistes com el ballarí català Jesús Carmona, amb qui ha actuat en llocs com Xina i Dubai entre d’altres amb l’espectacle IMPETUS. L’artista també acaba de participar a la sèrie ‘Arde Madrid’, una producció de Paco León que abasta la vida d’Ava Gadner.

La malagueña estarà acompanyada per Saray La Pitita, ballarina nascuda a Granada el 1988. L’artista pertany a una saga d’artistes flamencs (ella és la filla del guitarrista José Fernández). Als 16 anys va començar a formar-se amb artistes com Juan Manuel Fernández Montoya ‘Farruquito’ o Juana Amaya. Als 18 anys va començar la seva carrera professional juntament amb la companyia de l’artista Joaquín Cortés, amb qui va viatjar per tot el món. També ha treballat amb artistes com Farru, Josemi Carmona, Jorge Pardo i Rubén Dantas, entre d’altres.

Juntament amb els ballarins, serà Manuel Jiménez ‘Bartolo’, ballarí flamenc nascut a Sevilla i format amb el reconegut José Galván. Durant la seva extensa trajectòria professional, ha posat peu a tablaos de tot Espanya i ha participat en festivals de nom internacional com la Bienal de Sevilla, la Cité de la Musique de París, Mont de Marsan o La Caracola de Lebrija. També ha participat en el 25 aniversari de Tablao Flamenco Cordobes i ha compartit escenari amb figures com Israel Galván, Manuela Carrasco, Juana Amaya, Tomatito, Farruquito i Sara Baras.

Els ballarins també estaran acompanyats per la cantaora Loreto de Diego, artista que ha treballat en importants companyies amb artistes com Antonio Reyes, Antonio Márquez, Marcos Flores, Rafael Aguilar o figures de dansa clàssica com Aída Gómez. També ha fet una gira per tota l’escena internacional i, el 2013, va produir i estrenar l’espectacle “Saps un cante” al Suma Flamenca.

Tablao Flamenco Cordobes

Fundada el 1970 per una família d’artistes (Luis Adame i Irene Alba), Tablao Flamenco Cordobes es va caracteritzar des dels seus inicis per l’alta qualitat dels seus artistes (Camarón de la Isla, Farruco, Tomatito o Bambino són només alguns dels noms que van passar a través de l’escenari de la Rambla durant aquests primers anys). Tablao Flamenco Cordobes s’ha convertit en un referent de la cultura flamenca a Barcelona. Tant artistes com aficionats coneixen el nivell de les seves tablas i avui dia és un dels epicentres del flamenc. Amb la celebració del seu 40è aniversari el 2010, es va crear la Fundació Tablao Flamenco Cordobés amb l’objectiu de revaloritzar els fonaments de la cultura flamenca, cosa que demostra la contínua evolució d’un espai artístic que ja està preparant el seu cinquantè aniversari per a l’any 2020.

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more