Tornar a les notícies
maig 18, 2022

Flamenc ballant en la seva condició natural: José Maya i Belén López

The historic tablao of la Rambla in Barcelona hosts a flamenc show of international standing until 2 Mai. The pure flamenc dance returns to Barcelona, cradle of great artists and a cultural Epicentre of this art declared World Heritage. José Maya and Belén López at Tablao Flamenco Cordobes.

maig 18
Tablao Flamenco Cordobes

José Maya i Belén López

La pura dansa flamenca torna a Barcelona, ​​bressol de grans artistes i epicentre cultural d’aquest art declarat Patrimoni de la Humanitat. Tablao Flamenco Cordobes, el lloc històric ubicat a la Rambla de Barcelona des de 1970, reunirà a la seva etapa un repartiment de talla internacional i liderat pel ballarí José Maya i els ballarins Belén López i Sara Barrero fins al proper 2 de maig. estarà acompanyat de la coneguda veu de María del Mar Fernández juntament amb els cantaores Luis El Granaino, Juan Manzano El Coco, Antonio Campos Bocaillo, Manuel Tañé i Rafael Jiménez El Chispas i els guitarristes David Cerreduela, Israel Cerreduela i Tuto Fernández.

 

José Maya és una ballarina nascuda a Madrid al si d’una família gitana d’artistes, pintors, actors i escriptors. Als nou anys va començar la seva carrera com a bailaor i des de llavors no ha parat de créixer en la seva carrera artística. José Maya ha compartit escenari i ha col·laborat amb artistes de la talla d’Antonio Canales, Farruquito, Ketama, Enrique Morente, Rafael Amargo i Güito, entre d’altres, i ha estat l’obertura d’obres per a artistes del món com Beyoncé, Björk i Marc Antonhy. Entre tots els premis recollits al llarg de la seva trajectòria es troba el premi Copa Pavón o el millor ballarí del concurs de coreografia del teatre Albéniz de Madrid. També ha presentat programes propis com “El velero de les roses”, “Grito”, “Maya”, “Tengo El Compás” o “Latente” als teatres i festivals de tot el món, com el Festival Flamenco de Jerez, Festival Suma Flamenca, Festival Internacional d’Albuquerque, Teatro Skirball Centre de Nova York, Festival Internacional de Percusió a Montreal, Festival Flamenco de La Villete a París o al Teatre Le Palace de la capital francesa.

 

Juntament amb José Maya serà la ballarina catalana Belén López, nascuda a Tarragona i que va començar els seus estudis a l’edat d’onze anys al Conservatori Superior de Dansa de Madrid, una formació que aplica a la seva dansa flamenca sense perdre una picada d’autenticitat i estètica. D’una mare cordovesa i pare sevillana, va iniciar la seva carrera artística en una edat molt jove ballant a la inauguració del carrer Carmen Amaya de Barcelona. Entre els guardons obtinguts per Belén López hi ha el Revelation Artist Prize 2005, el Premi Flamenco Nacional i el Premi Desplante. Durant la seva carrera professional ha compartit escenari amb grans artistes internacionals com Antonio Canales, Jesús Carmona i Farru, entre d’altres. Ha actuat a molts llocs d’Espanya i de l’estranger.

 

La dansa també serà Sara Barrero, ballarina habitual de Tablao Flamenco Cordobes, que inicia la seva carrera professional als 16 anys. Sara Barrero ha ballat en nombrosos festivals nacionals i internacionals com els esdeveniments flamencs de París, Marsella, Lió o Nimes a França o el Festival dels Flamencs dels Estats Units entre molts altres i ha compartit escenari amb artistes com Belén Maya, Fernando Terremoto o Eva Yerbabuena. Al tabla també hi haurà la cantaora María del Mar Fernández, artista nascuda a Cadis que després de la seva experiència i èxits nacionals va conquistar el públic indi el 2011 amb la seva cançó “Señorita”, el tema principal de l’èxit de Bollywood a Espanya “Hacer Vidas una vez (ZNMD) “. María del Mar Fernández va llançar el seu primer àlbum en solitari “A Woman Cadiz Bollywood” el 2013.

 

 

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more