Tornar a les notícies
agost 16, 2023

El bailaor de Tarragona, Yoel Vargas, ha guanyat el premi El Desplante del Festival Internacional del Cante de las Minas

Recull el testimoni del també bailaor català David Romero, guanyador de l'any passat. Actuarà en Tablao Flamenco Cordobes del 21 al 30 d'octubre del 2023.

agost 16
Tablao Flamenco Cordobes

Yoel Vargas - Festival del Cante de las Minas

La Unión, 13 d’agost del 2023. El bailaor de Tarragona, Yoel Ferré Vargas ‘Yoel Vargas‘, originari de Tarragona, ha guanyat el premi ‘Desplante’ en la categoria masculina del Festival Internacional del Cante de las Minas.  El Festival Internacional del Cante de las Minas se celebra any rere any ininterrompudament des de 1961. Cada mes d’agost es donen cita en el mateix els artistes més consagrats del món del Flamenc, així com aquelles altres joves promeses o artistes emergents que anhelen aconseguir el desitjat premi ‘Desplante’.

Yoel va recollir el testimoni de mà d’un altre ballador català, David Romero, que va guanyar l’any passat el preuat trofeu, i va actuar en la Gala de celebració, fet que posa una vegada més de relleu la rellevància i alt nivell del flamenc a Catalunya. 

Yoel Vargas és un extraordinari i joveníssim bailaor (19 anys) al qual el món del flamenc augura un brillant futur. Del 21 al 30 d’octubre de 2023, Yoel actuarà en Tablao Flamenco Cordobes, on és un artista assidu des d’inicis de la seva carrera.

Yoel és un habitual en Cordobes, l’històric Tablao de La Rambla que des de fa 53 anys ve donant suport a l’enlairament dels joves talents, que trepitgen el seu escenari trobant-se amb les figures més consagrades. El mes de juny passat, Yoel va compartir escenari amb José Maya, i María Moreno, produint-se un de les trobades més vibrants del flamenc actual.

La resta de trofeus del Festival es van lliurar a Rocío Luna, cantaora cordovesa, guanyadora de la ‘Lámpara Minera’. El premi ‘Filón’ ha recaigut en el cartagenero Raúl Pérez Fernández, gràcies a la seva interpretació de taranta al piano. El ‘Desplante’ en la categoria femenina, el va aconseguir Rocío Garrido Joya, i Juan Luis Campos Triguero ‘El Poti’ es va fer amb el ‘Bordón Minero’.

Tablao Flamenco Cordobes

El bailaor de Tarragona, Yoel Vargas, ha guanyat el premi El Desplante del Festival Internacional del Cante de las Minas

També li pot agradar

show

Descobreixi la història de Tablao Flamenco Cordobes

read more